Lääkärit kehottavat vanhempia säilyttämään lastensa maitohampaat. Ne voivat pelastaa heidän hengen!

15 rohkeaa naista, jotka vaikuttivat historian kulkuun ja 1900-luvun naisten kohtaloon. Oletko kuullut heistä?

1900-luku on tuonut paljon muutoksia naisten kohtelussa. Naiset ovat saaneet paljon oikeuksia ja mahdollisuuksia työelämässä, mitä aiemmin annettiin vain miehille. Nykypäivän naisille oikeudet ja tasavertaisuus miesten kanssa on jotain, mitä pidämme normaalina ja luonnollisena.

Valitettavasti näin ei aina ole ollut, sillä naisten oikeuksia oli rajoitettu. Onneksi tilanne on muuttunut, pääosin muutaman rohkean naisen ansiosta, jotka ovat taistelleet vapauden puolesta, vaikka sitä on vastustettu.


women-p


Viime vuosisata oli suuri saavutus naisille. Tuhannet naiset osallistuivat taisteluun vapauden ja oikeuksiensa puolesta: osa taisteli korkealla ja toiset liittyivät pieniin kapinoihin, mutta yhteistyö oli se, mikä toi naisille tämän päivän vahvan aseman. Tämä ei olisi mahdollista ilman näiden naisten saavutuksia. Heidän käytöksensä osoitti, mihin nainen pystyy.

1. Kathrine Switzer – vastoin lakeja 1967, juoksi koko Bostonin maratonin
Kathrine rekisteröi maratonille KV Switzerina, jotta hänen sukupuoltaan ei tunnistettaisi. Kun hän seisoi aloitusviivalla, hän pidettiin tunkeilijana, mutta nainen juoksi maratonin aikaan 4 tuntia ja 20 minuuttia.

12. Jeanne Manford – puolusti homoa poikaansa
Jeanne Manford on yksi monista äideistä historiassa, jotka ovat puolustaneet homoseksuaalisten poikiensa oikeuksia. Tämä kuva on otettu Gay Priden aikana New Yorkissa, kesäkuun 25, 1972.
Lisää kuvia ja tarinoita rohkeista naisista löydät seuraavalta sivulta.
2


Tämä artikkeli on pitempi kuin yksi sivu, klikkaa seuraava nappia lukeaksesi enemmän
via : curioctopus.it

Reply