Costa Concordia oli karikolla kaksi vuotta. Katso miltä laiva näyttää nyt

On melkeinpä mahdotonta välttyä onnettomuuksilta maalla, meressä ja ilmassa. Onnettomuuksia tapahtuu ja meidän on tehtävä kaikkemme, jotta välttyisimme niiltä. Tässä tapauksessa puhumme Costa Concordiasta. .

Tammikuussa 2012 Costa Concordia laiva ajoi karille Tyrrhenanmerellä Italian länsirannikolla, lähellä Isola del Giglio saarta. Vasemmalle puolelle tuli 50 metrin reikä mikä upotti alusta niin että se kallistui ja jäi kiinni mataliin vesiin pitkäksi aikaa.


statek-pas


Laivassa oli yli 3000 matkustajaa ja 1000 henkilökunnan jäsentä. Valitettavasti kapteeni Francesco Schettino ei hoitanut tehtäviään eikä varmistanut, että hänen matkustajansa ja henkilökuntansa pääsisi turvallisesti pois laivasta. Huonosta evakuoinnista johtuen, mikä kesti kuusi tuntia muutaman minuutin sijaan, järkyttävä kaaos ja paniikki saivat vallan ja yli 30 ihmistä kuoli.

Karikon lähelle navigoinutta kapteenia syytettiin katastrofista. Laiva kallistui noin 80 astetta.

7902827620_a7d4b65b3e_c


Vuonna 2014 amerikkalainen yritys Titan Salvage ilmoitti nostavansa laivan. Costa Concordia honattiin 350 kilometriä sen kotisatamaan Genovaan, missä sitä tällä hetkellä puretaan ja osia kierrätetään. Sen viimeisen matkan aikana otettiin lukuisia kuvia, jotta kaikki pystyisivät näkemään millainen tragedia oli kyseessä ja miten aika oli tuhonnut koko laivan. Laivan nostaminen oli valtava logistinen tavoite ja se maksoi satoja miljoonia euroja.

statek-1


Laivan sisäosat ovat suoraan kuin jostain kauhuelokuvasta

Lisää kuvia Costa Concordiasta löydät seuraavilla sivuilla.
costa-concordia-cruise-ship-partially-submerged-1


Tämä artikkeli on pitempi kuin yksi sivu, klikkaa seuraava nappia lukeaksesi enemmän
via : m2now.co.nz

Reply