Pieni tyttö syntyi ilman jalkoja ja hänen äitinsä hylkäsi hänet kadulle. Et usko kuka hän on tänään! Hän tienaa $1000 joka päivä.

Ikuisesti onnellisina? Tai sitten ei. Katso satujen todelliset loput!

Jos et halua pilata lapsuuttasi niin älä lue tätä. Varoitus on tarpeen, sillä Disney on halunnut säästää lapset totuudelta ja muokannut aika lailla Grimmin satujen loppuja. 

Ensinnäkin, sadut on tehty aikuisille ja vasta myöhemmin lapset ottivat haltuun satujen maailman. Sillä kauan sitten, metsä oli oikea uhka samoin kuin pitkät talvet, niin lapsille ei kerrottu näitä tarinoita.  Näiden tarinoiden tarkoitus oli valmistaa lapsia aikuisten maailmaan – ja kaikkeen pahaan mitä maailmassa on. Walt Disney muutti kaiken muuttamalla synkät tarinat söpöiksi saduiksi.1. Lumikki.

In Disneyn versiossa Paha Kuningatar kohtaa äkillisen ja odottamattoman kuoleman. Grimmin veljesten versiossa Kuningattaren piti tanssia teräskengissä kunnes hän kuoli kivusta ja uupumuksesta.

1


2. Prinsessa Ruusunen.

Tarina nukkuvasta Aurorasta ei ollut tarpeeksi säädyllinen lapsille. Miksi? Koska alkuperäisessä versiossa häntä ei herätetä suudelmalla vaan häntä käytetään hyväksi ja täysin tietämättömänä Ruusunen herää raskaana.

2


3. Frozenin Lumikuningatar.

Alkuperäisessä versiossa rikkinäinen peili myrkyttää kaikkien sydämet, jotka näkevät maailman moraalittomana ja rikkinäisenä.

3


4. Pinokkio.

Kirjassa Pinokkkion omatuntona on puhuva heinäsirkka. Myöhemmin hän ilmestyy aaveena. Disney on säästänyt lapset tältä ja pitää heinäsirkan elossa.

4


5. Rapunzel Tähkäpäässä.

Disneyn versiossa Flinn pelastaa Rapunzelin, mutta alkuperäinen satu ei ole yhtä iloinen. Noita saa selville, että prinssi käy Rapunzelin luona ja lähettää tytöt aavikolle ja tekee prinssistä sokean.

5


6. Pieni merenneito.

Valitettavasti alkuperäisessä versiossa Eric ja Ariel eivät ole onnellisesti naimisissa. Eric nai toisen naisen ja merenneito muuttuu merivaahdoksi. Eikä muutos ihmiseksi ole upea. Arielin kävellessä hän tuntee kuin tuhat veistä lävistäisivät hänen jalkansa jokaisella askeleella.

6


7. Tuhkimo.

Tuhkimo ei pääty yhtä hyvin kuin Disneyn versiossa. Jotta Tuhkimon siskot saisivat jalkansa mahtumaan lasikenkään, he leikkaavat osia jaloistaan irti ja heitä rangaistaan heidän valheista antamalla lintujen puhkoa heidän silmät.

7

Tämä varmasti pilaa monta hyvää lapsuutta. Sadut ovat kuitenkin satoja vuosia vanhoja ja vasta meidän sukupolvi on muuttanut ne onnellisiksi tarinoiksi. 


Tämä artikkeli on pitempi kuin yksi sivu, klikkaa seuraava nappia lukeaksesi enemmän
via : youtube.com

One Response

  1. Ilona Ilona

Reply