22 vuotta sitten, sen partneri loukkaantui vakavasti. Siitä lähtien tämä määrätietoinen haikara on löytänyt tiensä ihmisten sydämiin

Arkeologi löysi 800 vuotta vanhan kulhon täynnä siemeniä. Kun hän istutti siemenet, ei hän voinut uskoa mitä hän kasvatti!

Monet arkeologit omistavat koko elämänsä kaivauksille eivätkä tee mitään läpimurtoa selittäessään miten ihmiset elivät ennen. Tämän vuoksi amerikkalaiset opiskelijat olivat hyvin onnekkaita uransa alkuvaiheissa, kun he kaivoivat esiin jotain todella epätavallista…

Osana työharjoittelua, arkeologiryhmä matkasi intiaanireservaattiin Wisconsiniin. Kaivausten aikana he löysivät pienen kulhon, minkä he arvioivat olevan noin 800 vuotta vanha. Kulho ei ollut tyhjä, vaan siinä oli kourallinen kesäkurpitsan siemeniä.

nasiona-pas


Uteliaat opiskelijat päättivät istuttaa siemenet kokeillakseen mikäli he onnistuisivat jotain kasvattaa. Maasta nousseet kasvit olivat hyvin erilaisia tämän päivän viljeltyihin kesäkurpitsoihin.
Siemenistä kasvoi jättikesäkurpitsa! Todellakin paljon isompi kuin mitä olemme nähneet. Kasvikset eivät vaikuttaneet vain pelkän kokonsa takia, mutta myös makunsa. Ne olivat mehukkaita, maistuivat hyvälle ja niissä oli mukava suutuntuma. Kävi ilmi, että kyseessä oli kesäkurpitsalaji, mitä ei ole enää olemassa tänä päivänä ja kasvi sai nimen “Gete-Okosomin”.

Opiskelijat nauttivat löydöstään, joten he pystyvät nauttimaan herkullisista kasviksista, niistä samoista, joita intiaanit söivät. Kesäkurpitsojen koko on vaikuttava.

nasiona-2Kasvikset ovat täysin erilaisia tämän päivän kasviksista, siksi ne saivat oman nimen.
nasiona-3


Tämä artikkeli on pitempi kuin yksi sivu, klikkaa seuraava nappia lukeaksesi enemmän
via : curioctopus.it

One Response

  1. Piotr Andryszczak

Reply