22 vuotta sitten, sen partneri loukkaantui vakavasti. Siitä lähtien tämä määrätietoinen haikara on löytänyt tiensä ihmisten sydämiin

Joka vuosi, maaliskuun 25 päivä, tapahtuu jotain merkittävää pienessä Kroatialaisessa kylässä. Asukkaat seuraavat haikaraa, mikä palaa loukkaantuneen partnerinsa luokse joka vuosi samaan aikaan.

Kaikki alkoi 1993. Sinä vuonna koulun rehtori Brodska Varoksessa löysi metsästäjien ampuman haikaran. Hän sitoi haikaran haavat ja otti sen suojiinsa. Tästä huolimatta lintu ei voinut lähteä lämpimiin maihin talveksi vaan vietti talven Stjepan Vokican valvovien silmien alla. Mies antoi haikaralle nimen Melena ja huolehti siitä parhaansa mukaan.

1


Pian tämän jälkeen toinen haikara, nimeltään Klepetan rakastui Melenaan. Joka kevät se palaa Arfikasta pesään, missä sen rakas odottaa. Se palaa yleensä 24.-25. maaliskuuta. Yhtenä vuonna Stjepan huomasi, että uroslintu oli laskeutunut koulun katolle. Aluksi hän luuli sen olevan Klepetan, mutta se ei ollut sen tapaista. Oli liian aikaista, 12 päivää ennen kuin se yleensä oli tullut.

2 3

telegram.hr

8


Tämä artikkeli on pitempi kuin yksi sivu, klikkaa seuraava nappia lukeaksesi enemmän
via : ptasiawyspa.hpu.pl

Reply