Kartta minkä avulla löydät syyn vatsakivuillesi. Tutustu siihen ja ymmärrät miksi sinulla on kipua tietyssä paikassa!

Jopa 90 % maailman väestöstä kärsii vatsakivuista, joihin ei löydetä mitään syytä. Se on pelottavaa, mutta monet ihmiset eivät edes tiedä mitä elimiä ihmisellä on, joten he eivät voi järkeillä tai osoittaa missä kipu on. Kipu yleensä säteilee ja siksi on vaikea määrittää syy.

Joskus oireet ilmenevät ruokailun jälkeen jolloin ajattelemme olevamme allergisia tai yliherkkiä jollekin ruoalle tai ruoka ei vain sopinut meille. Jos kipu kuitenkin jatkuu muutaman tunnin kuluttua, on syy kivulle selvitettävä. On ongelmia, mitkä ovat vakavia ja jos niitä ei hoida, voivat ne aiheuttaa kuoleman. Yksi esimerkki on umpilisäke vatsakalvontulehdus.

mapa-bolu-brzucha


Vatsan alueen voi jakaa osin ja kartoittaa selvittääkseen mistä kipu tulee. Jos se ei lähde pois, kannattaa hakeutua lääkäriin! Vatsan alue voidaan jakaa yhdeksään alueeseen:


Alue 1.
Alue, mikä on merkitty numerolla yksi, on oikea puoli, juuri kylkiluiden alla, missä sappirakko on. Kipu tällä alueella voi johtua ongelmista sappijärjestelmässä, haimassa tai vatsassa.

1Alue 2.
Kuten näet, tämä alue kattaa vatsan. Jos tunnet kipua tällä alueella, voi kyseessä olla ruoansulatushäiriö, refluksi tai sappikivet. Seuraavilla sivuilla löydät lisää alueita!

2


Tämä artikkeli on pitempi kuin yksi sivu, klikkaa seuraava nappia lukeaksesi enemmän
via : familiasalud.com

Reply