Ällöttävä fakta viikunoista, mitä kukaan ei kerro. Niiden sisällä on salaisuus

Kuivatut viikunat sisältävät kalsiumia ja arvokkaita ravintoaineita, kuten kaliumia ja magnesiumia. Niitä on saatavilla kuivahedelmäsekoituksissa, mitä käytetään hedelmäkakuissa ja leivoksissa. Jotkut tykkäävät syödä ne tuoreina, uskoen, että se on maukas välipala. He eivät kuitenkaan tiedä faktaa, mikä saattaisi vaikuttaa merkittävästi heidän syömiseensä.

Viikunat eivät ole itse asiassa hedelmiä. Ne ovat niin sanottuja kollektiivihedelmiä, mikä on tulosta naaraspuolisen kasvin kukinnasta. Ja koska ne ovat kasveja niitä pitää myös pölyttää.

figs-facts8


Siitä huolehtivat hyönteiset Hymenoptera ryhmän kärpäset, mitkä muistuttavat pieniä ampiaisia. Ne laskevat munansa viikunoihin. Kärpäset kuolevat viikunoiden sisään!

figs-facts1


Miten tämä tapahtuu?

Viikunapuu kuuluu dioecious-lajiin, mikä tarkoittaa, että siinä kasvaa sekä uros- että naispuolisia osia. Urospuoliset osat ovat syömiskelvottomia, vain naaraspuoliset osat ovat niitä mitä myydään kaupoissa. Kärpäsillä on mahdollisuus kehittyä urospuolisissa viikunoissa, mutta hyönteiset eivät tiedä, mihin hedelmään ne menevät sisään.

Mitä tapahtuu seuraavaksi? Katso seuraavalta sivulta!  

figs-facts3


gettyimages.fr

141483352


Tämä artikkeli on pitempi kuin yksi sivu, klikkaa seuraava nappia lukeaksesi enemmän
via : boredomtherapy.com

Reply