Professori kaivoi 20$ taskustaan ja antoi opiskelijoille arvokkaan opetuksen.

Täynnä olevan luennon aikana tunnettu professori nosti kahdenkymmenen dollarin setelin ilmaan. Noin 200 henkilöä oli salissa ja hän kysyi, ”Kuka haluaa 20$?”

Sali täyttyi nostetuista käsistä. Alkuun jotkut olivat epävarmoja ja käsiä nousikin koko ajan lisää. Professori sanoi: ”Annan jollekin teistä tämän 20$, mutta ensin minun on tehtävä jotain.”


1280px-us_20_series_2006_obverse

Hän otti setelin ja rutisti sen pieneksi palloksi, jonka jälkeen hän avasi rypistyneen setelin. Hän kysyi, ”Kuka haluaa vielä tämän setelin?” Opiskelijat nostivat edelleen käsiään. ”Entä, jos teen näin?” – professori kysyi ja heitti setelin maahan. Sen jälkeen hän seisoi setelin päällä yhdellä jalalla ja alkoi talloa sitä. Kun hän nosti setelin, se oli likainen, rikkinäinen ja näytti todella huonolta. ”Kuka haluaa sen nyt” – luennoitsija kysyi uudelleen. Hän huomasi käsien edelleen nousevan. ”Ystävät, saitte nyt tärkeän opetuksen. Ei ole väliä mitä tein rahalle, haluatte sen silti, sillä se ei ole menettänyt arvoaan. Se on edelleen 20$. Elämämme aikana me kaadumme, meidät murskataan ja putoamme pohjamutiin valintojemme ja olosuhteiden takia. Tunnemme itsemme arvottomiksi, mutta ei ole väliä mitä on tapahtunut tai tulee tapahtumaan, älkää menettäkää itsekunnioitustanne.”

university-105709_960_720


Tämä artikkeli on pitempi kuin yksi sivu, klikkaa seuraava nappia lukeaksesi enemmän
via : facebook.com

Reply