Onko sinulla pikakortti? Varo kortinlukijavarkaita julkisissa kulkuneuvoissa!

Onko sinulla pikakortti? Varo kortinlukijavarkaita julkisissa kulkuneuvoissa!

Muutama päivä sitten eräs Facebook-käyttäjä kertoi uudenlaisesta tavasta varastaa pankkikorteilta. Varas menee ruuhkaiseen paikkaan, kuten junaan, tietynlaisen kortinlukijan kanssa. Varas lähestyy uhria, pitäen lukijaa niin lähellä uhrin käsilaukkua tai taskua kuin mahdollista. Muutamassa sekunnissa 25 euroa häviää tililtä! Näin varas pystyy varastamaan eri suuruisia summia ilman, että uhri huomaa tätä.

Varkaan tarvitsee vain seistä lähellä tai ojentaa raajojaan saadakseen kontaktin korttiin. Tämä tapa on levinnyt kulovalkean lailla Iso-Britanniassa missä tuhannet ovat joutuneet uhreiksi.

Tällä hetkellä ei ole vielä tarkkoja tilastoja kuinka paljon uhreja on. Luulin tämän olevan mahdotonta kunnes näin sen omin silmin, kirjoittaa Paul Jarvis Facebookissa, tällaisen varkauden todistaja. Jaa tämä kirjoitus Facebookissa!

Facebook/Paul Jarvis

1


Useimmat uusista Visa ja MasterCard maksukorteista ovat pikakortteja. Eräs puhuja Shmoocon konventiossa antoi elävän esimerkin kuinka helposti voi joutua tällaisen rikoksen uhriksi. Hän skannasi yhden kuulijan kortin eBaysta ostamallaan lukijalla. Tällä tavoin hän sai kuulijan luottokortin numeron, päättymispäivän ja CVV-numeron. Kopioinnin jälkeen hän siirsi 15 dollaria kuulijan kortilta omalle tililleen yleisön edessä. Jatka lukemista niin saat selville miten suojaat itsesi tällaisilta rikoksilta.

Pikakortin käyttö on hyvin helppoa: pidät korttia kortinlukijaa vasten ja maksu veloitetaan kortilta. Kortti kommunikoi lukijan kanssa.
Miten käyttää pikakorttia turvallisesti?


Tämä artikkeli on pitempi kuin yksi sivu, klikkaa seuraava nappia lukeaksesi enemmän
via : metro.co.uk

10 Comments

 1. Miaucoon
  • KORUMA
   • Miaucoon
    • Marko
     • Miaucoon
     • Marko
    • KORUMA
     • Miaucoon
 2. marsjaninzmarsa
 3. Michał

Reply